basiscursus zen shiatsu

1

In 6 lessen leer je de basisprincipes voor het geven van een behandeling. Je leert je lichaamsgewicht te gebruiken om de juiste druk toe te passen, je leert je bewegen vanuit het centrum (hara) en je oefent verschillende manieren van aanraking, strekkingen en mobilisaties.

De les begint met een warming up, meridiaanstrekkingen en do-in (oefeningen ter bevordering van de Ki stroom in je eigen lichaam). Na de les is er mogelijkheid tot wat napraten met een kopje thee.

In de cursus worden enkele belangrijke theoretische basisprincipes behandelt, maar de nadruk van de lessen ligt op het doen. Na de cursus ontvang je een certificaat van deelname, en kun je een behandeling geven van ongeveer een uur aan partner, vrienden en familie. Er wordt een reader verstrekt bij het begin van de cursus.

Docent

Martijn Steinz

Martijn Steinz (1965)

is gediplomeerd Zen Shiatsu therapeut en Chinees-en Japans acupuncturist, lid van de Zen Shiatsu Vereniging en lid van de beroepsvereniging Zhong (Nederlandse Vereniging voor Traditionele Chinese Geneeskunde). Hij is ook Spiritueelbegeleider en geeft behandelingen Therapeutic Healing. Tevens is hij docent op de Zen Shiatsu Opleiding (1e en 2e jaar) en geeft les in Chinese Energetica op de ASPI en is praktijkbegeleider voor het vak Therapeutic Healing.

Praktische informatie

map

Kosten

€275,- voor 4 lessen van 3 uur en 1 herhaling/terugkom-les

Lestijden

dinsdagavond van 19:00 tot 22:00

2019
gepland in het voorjaar (nadere info volgt)

Lokatie

Zen Shiatsu Atelier
Krugerstraat 5-a 1091 LB Amsterdam

Zelf meenemen

Pen en papier, yogamatje, grote handdoek, eventueel een dekentje.
Losse ruimzittende kleding is het meest praktisch om in te werken, en schone warme sokken.

Contact / Aanmelding

opmerking / vraag